Om Swastyastu

Wong Ndeso :
“Penak dadi wong kota…..
opo-opo ono, mall cedak, dalane alus.”

Wong Kota :
“Penak piye ? Mangkat kerjo macet, mulih kerjo macet. Malem minggu macet, tanggal nom macet, parkir gak iso sembarangan lan mesti mbayar. Neng ndeso lalu-lintas lancar, parkir bebas lan gratis.

Sing penak ki dadi pegawai hotel. Lingkungane mewah, ber AC, makanane mewah dan terjamin.”

Pegawai Hotel:
“Penak apane ? Yen musim liburan malah ora iso liburan. Yen sepi gak oleh extra penghasilan. Sing penak ki dadi pedagang…”

Pedagang :
“Penak apane ? Barang sak warung utangan kabeh, Nek ono suloyone kedunan rego biso-biso bangkrut.
Penak ki dadi Pegawai Negeri,
kabeh-kabeh ngajeni…
Ketemu tonggo : Monggo Pak… monggo Bu…
Tanggal nom mesti gajian.”

Pegawai Negeri:
“Penak apane ?
Iyo tanggal nom gajian, tanggal tuwek totalan….Gajine “jerman” di jejer wis ora uman. Sing penak iku yo dadi Pak Lurah.. Neng endi-endi ketemu rakyate…
Monggo Pak Lurah !!!
Yen jagong/kondangan manggone ngarep dhewe.
Saben dino entuk punjungan/berkat.”

Lurah:
“Penak apane ? oRa nyucuk karo modale….Sawah didol, mobil didol nggo nyalon…Gajine ora nutup, saben dino jagongan. Sing enak yo dadi DPR.”

DPR :
“Penak apane dadi DPR ?
Ora cucuk karo modale, duwit entek nggo kampanye…Bareng dadi gak iso obah blas…Ono proyek sithik wae di penthelengi KPK…

Luwih penak yo dadi tukang cukur, iso ngongkeki sirahe wong akeh, sirahe pak camat, bupati… presiden diongkak-ongkek sirahe yo podo meneng wae.”

Tukang Cukur :
“Penak apane ?salah
Nek potongane opo meneh kesilet sirahe gocer, sing cukur muring-muring sesasi ra meneng.😅

Tibak-e kabeh ora ono sing penak.
Anggere isih urip yo isih MUMET, PUSING, NGELU, BINGUNG…
mergo kabeh mau gathuke wong urip…

TERUS KON KUDU yo opo…???

Monggo dulur, menikmati peran kita masing-masing.
Apa pun pekerjaan kita… NIKMATILAH dan SELALU BERSYUKUR,
BERSYUKUR dan
BERSYUKUR…

Salam Seduluran, jangan lupa bahagia dan selalu bersyukur…
😊😊😊

Om Santih Santih Santih Om

💙 I W. Sudarma

Advertisements